ΔΥΠΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

By in ,
ΔΥΠΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Ξεκίνησε την Τετάρτη 18/10/2023 η διαδικασία αιτήσεων για το πρόγραμμα κατάρτισης 30.000 ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον παρακάτω σύνδεσμο (link) και να επιλέξουν ως φορέα κατάρτισής τους το ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ , προκειμένου να ενταχθούν άμεσα σε τμήματα εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωης – NextGeneration EU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη επανένταξή τους , στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.
Ο κάθε καταρτιζόμενος/η θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες με εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα εκπαίδευσης και μετά την ολοκλήρωση θα συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων.
Το Κ.Ε.Κ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ Α.Ε., είναι εγκεκριμένος φορέας Κατάρτισης στα προγράμματα της Δ.ΥΠ.Α. «Αναβάθμιση Δεξιοτήτων και επανακατάρτιση ανέργων σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες και συμμετέχει στον νέο κύκλο αιτήσεων του συγκεκριμένου προγράμματος για ανέργους.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9942373
E-mail: info@euroergasiaki.gr