Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα με θέμα: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κοινωνική Συνοχή: Τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και Παιχνιδοποίησης στην Υπηρεσία της Κοινωνίας».

By in
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα με θέμα:  «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κοινωνική Συνοχή: Τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και Παιχνιδοποίησης στην Υπηρεσία της Κοινωνίας».

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2023, η διημερίδα που διοργάνωσαν η Ευρωεργασιακή Α.Ε., η Xenios Polis και το Center for Social Innovations Cyprus, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το άνοιγμα των εργασιών της διημερίδας χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Θέμα της διημερίδας ήταν «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κοινωνική Συνοχή: Τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και Παιχνιδοποίησης στην Υπηρεσία της Κοινωνίας».

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς την πρώτη ημέρα της διημερίδας, με εισηγήσεις, εκτιμήσεις και διαπιστώσεις για την επίδραση και την ουσιαστική χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα της κοινωνίας μας αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη και την εργασία.

Τα συμπεράσματα της πρώτης ημέρας απασχόλησαν τα «Στρογγυλά τραπέζια για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και συνεργασιών στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων» κατά την δεύτερη ημέρα, όπου υπήρξε διαδραστικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις και έξυπνες ιδέες, μέσω των οποίων προέκυψαν σχήματα συνεργιών μεταξύ ελληνικών και ξένων φορέων.

Οι συμμετέχοντες, είχαν την  ευκαιρία να μεταφέρουν την εμπειρία τους και να λάβουν πληροφόρηση για σχετικές, με το θέμα της διημερίδας, σε πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την δεύτερη διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο, με υψηλότερες ακόμα προσδοκίες από αυτήν την 1η διημερίδα, την οποία στήριξαν, τόσο με την παρουσία των αρμόδιων υπουργών, όσο και με την πρόθεσή να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ιδεών και των συνεργειών που θα προκύψουν, τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αλλά και Πανεπιστήμια, όπως το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου από την Κύπρο και η Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.